Van Alphen Axel breidt uit met tweede locatie

‘Anco de Putter heeft duidelijk affiniteit met agrarische sector’

 

Vanwege uitbreiding van de activiteiten had Van Alphen Axel wel interesse in meer bedrijfsruimte. Daarbij was het niet per se de bedoeling om de bestaande locatie in Axel te verlaten. De oplossing werd een paar kilometer verderop gevonden.

 

 

Dat aan de Wilhelminastraat in Sint Janssteen een bedrijfswoning te koop kwam op een royaal perceel met bovendien diverse loodsen kwam voor Jan van Alphen als geroepen. Hemelsbreed is dat maar zo’n 10 kilometer van ons pand in Axel. “We zagen meteen dat we dan met name onze wens voor meer opslag goed zouden kunnen invullen.”

 

 

Groen Bedrijf

Van Alphen Axel is actief in diverse sectoren. “Oorspronkelijk zijn we een melkveebedrijf en afkomstig uit Brabant. We zijn een heel dynamisch, maar vooral groene onderneming, sinds 2009 leggen we ons toe op onder meer de productie van groene energie uit biomassa. Biogas zetten we om in groene stroom. Zelf gebruiken we nog geen tien procent van wat we opwekken, dus we hebben een behoorlijke overproductie. Die leveren we aan net. Ook verwerken we mest en afvalstromen en produceren we compost. Een deel daarvan gaat naar Frankrijk en België. Omgekeerd importeren we onder meer stro, dat we leveren aan verschillende afnemers in Nederland. Dat vraagt dus om opslagcapaciteit.” Hoewel Van Alphen al een tijdje uitbreidingsplannen had, was hij niet actief op zoek. “We keken links en rechts een beetje rond, meer niet. Hielden onze ogen en oren open voor als zich een kans mocht aandienen. Maar toen we hoorden dat dit te koop was, hadden we al snel serieuze interesse.”

 

Goede Klik

Putter Vastgoed bleek de verkopend makelaar, een bedrijf waar Van Alphen nog niet eerder ervaring mee had gehad opgedaan. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ze hun werk prima en heel correct hebben gedaan. Je merkt bovendien dat Anco affiniteit heeft met de agrarische wereld en dat hij de streek en cultuur kent. Er was een goede klik.”

 

Aanbod bedrijfsonroerend goed