De 6 redenen om je huis te verduurzamen

De Tips van Anco

6 redenen om je huis te verduurzamen:

1. Direct lagere energiekosten 
Met duurzaamheidsmaatregelen zoals isolatie of zonnepanelen verbruik je minder energie. Hierdoor betaal je maandelijks een stuk minder.

2. Minder belasting 
De overheid wil dat we efficiënter omgaan met energie en heft daarom belasting over het gebruik van elektriciteit en aardgas. Als je zelf elektriciteit opwekt door zonnepanelen, betaal je hier geen belasting over. 

3. Waardestijging 
Uit onderzoek is gebleken dat een woning met een energielabel A gemiddeld genomen € 12.000 meer oplevert dan een woning met energielabel D.

4. Snellere verkoop
Uit onderzoek blijkt dat een woning met energielabel G zeventig dagen langer te koop staat dan een woning met energielabel D. 

5. Subsidies 
Je huis verduurzamen levert op lange termijn misschien geld op, maar waar haal je het geld vandaan om de investering te realiseren? Vraag bij de gemeente na welke duurzaamheidssubsidies er zijn.

6. De duurzaamheidshypotheek 
Voor het kopen van een energiezuinig huis of het nemen van energiebesparende maatregelen kan de hypotheek worden verhoogd naar 106% van de woningwaarde. Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan, vraag die na bij uw hypotheekverstrekker.